Wetenschappelijke test

Een wetenschappelijke test is ook afzonderlijk af te nemen.

Het doel van de beroepskeuzetest is inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid, capaciteiten en banenkansen op de huidge arbeidsmarkt. Deze test bij JOUK Loopbaancoaching wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, loopbaancoaching en outplacement.

Heb je vragen als: Wie ben ik?, Wat wil ik? en Wat kan ik? De beroepskeuzetest bestaat uit een gevalideerde en betrouwbare test met:

  • Een werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst
  • Een test met ‘waarden die voor jou werken’
  • Een vragenlijst met interesse voor taken en sectoren

De rapportage.

De rapportage bevat een competentieanalyse. In deze rapportage worden het persoonlijkheidsprofiel met capaciteiten en een zelfbeoordeling vergeleken. Hierin wordt duidelijk wat je kerncompetenties zijn en waar jouw potentie ligt. Vervolgens wordt je talent voor deze competenties vergeleken met hoe gemotiveerd je bent voor bepaalde competenties. Hierbij wordt duidelijk van welke competenties je energie krijgt en welke competenties een uitdaging voor je zijn.

Image

Coaching en tips.

De rapportage is een goede tool om zelfinzicht en ideeën te krijgen over jouw functioneren en de verdere ontwikkeling. Na ieder hoofdstuk coach ik je met reflectievragen. Je krijgt daarbij tips over hoe je je verder kan ontwikkelen.

De eerste coachingssessie is vooral gericht op de persoonlijke eigenschappen Wie ben ik? en Wat kan ik?

De tweede sessie is gericht op Wat wil ik? In deze sessie gaat het over jouw drijfveren en interesses. Vervolgens gaan we aan de slag met solliciteren.

Image